Heb je veel kennis over nationale en internationale voetbalwedstrijden, maar wil je eens proberen om het kijken van je favoriete sport nog spannender te maken? Dan kun je proberen om online te wedden op voetbal. Door geld in te zetten op een wedstrijd, topscorer of het volledige team, is het mogelijk om de wedstrijd een stuk spannender te maken. Tegenwoordig kun je bij verschillende legale online casino’s in Nederland terecht om een sportweddenschap af te sluiten.

Drie tips voor het wedden op voetbal

Er zijn verschillende manieren om te wedden op voetbal. Het is in ieder geval belangrijk dat je op de hoogte bent van wat er op en rondom het veld gebeurt. Ga je bij een weddenschap vol voor de winst van FC Twente, of weet je toch zeker dat PSV zal gaan winnen? Je kunt ook kiezen voor een weddenschap waarbij je op twee van de drie opties (winst, verlies of gelijkspel) wedt. Er zijn dus allerlei mogelijkheden om te wedden op voetbal, maar we hebben drie belangrijke tips voor je, zodat je meer kans hebt om te winnen.

Doe alsof je een bookmaker bent

Bij het wedden op voetbal is statistiek altijd een erg belangrijke factor. Het is uiteraard mogelijk om op je gevoel af te gaan als je een sportweddenschap af wil sluiten, maar vaak is dat niet voldoende. Daarom kun je bij de bookmakers goede aanknopingspunten vinden voor een beter geïnformeerde voetbalweddenschap. De bookmaker laat je precies zien wat de kansen voor een bepaalde uitslag zijn en welke quoteringen erbij horen. Daarbij baseert de bookmaker zich alleen maar op de feiten. Feitelijk kijken naar een wedstrijd is vaak de beste manier om een weddenschap te winnen. Ken dus het meest actuele sportnieuws, weet of je favoriete speler in vorm is en wat er binnen de clubs speelt. Door precies zo te werken als bookmakers dat ook doen, kun je beter analyseren en heb je meer kans om te winnen.

Combineren van weddenschappen voor hogere winsten; doen of niet?

De meeste mensen die wedden op sport, kiezen voor een enkelvoudige weddenschap. Dit is populair bij sportliefhebbers en een goede manier om eens in aanraking te komen met het wedden op voetbal. Bij deze weddenschap kun je winnen of verliezen. Voor de echte waaghalzen is er een spannendere optie. Zo kun je ervoor kiezen een weddenschap te combineren. Bij zo’n combiweddenschap kun je op meerdere wedstrijden tegelijkertijd wedden. De bedoeling is dan dat je elke weddenschap wint. Als dat lukt, valt de winst ook fors hoger uit. Als je een weddenschap hebt met drie quoteringen, kan elke ingezette euro zomaar 5 euro waard worden. Ook hier geldt: zorg ervoor dat je bekend blijft met de risico’s. De kans dat je een van de weddenschappen verliest is natuurlijk ook zeker aanwezig. Je verliest dan ook je volledige inzet. Het is dan ook de belangrijkste reden waarom enkelvoudige weddenschappen een stuk veiliger zijn.

Blijf rustig tijdens het wedden

Als je met geld gaat wedden op een sportwedstrijd, is de kans aanwezig dat je wellicht niet meer zo rustig naar de wedstrijd kijkt. Het is duidelijk dat je snel geld kunt winnen als je de weddenschap goed voorspelt. Maar bewaar te allen tijde je kalmte. Ook als het er even niet zo goed voorstaat, is de uitslag pas beslist als de wedstrijd voorbij is. Maak dus niet te veel gekke sprongen en houd je aan de afspraken met jezelf. Heb je vandaag een limiet van 100 euro voor jezelf ingesteld, dan doe je er goed aan je daar aan te houden. Schakel je emotie dus even uit als je dreigt te verliezen, want angst en woede zijn slechte raadgevers bij het online gokken. Nog meer inzetten om je verlies te compenseren is om eenzelfde reden een slecht idee. Zorg er dus voor dat je een professional wordt, in plaats van een recreatieve gokker te blijven. Denk daarom zakelijk.